nuffnang

Wednesday, September 10, 2008

Harga Tiket

Salam Ramadhan,

Raya tggl jer lg dlm 20 hari. Orang ramai pun telah bermula membeli tiket balik ke kampung sejak hujung Ogos lagi. Pada awalnya, kita diberitahu kerana bas tambahan tiada, jadi kita bergegas ke kaunter tiket semata-mata nak secure tiket sebelum balik ke mana-mana untuk raya nanti. Tapi, boleh tarik nafas lega, bila bas tambahan on balik. Faham-fahamla bas tambahan ni macam mana, kalau dapat yang buruk, lepas tu takde aircond, memang azab la.
Anyway, sejak awal September lagi, tiket ke tempat 'panas' sudah habis . 25-31hb dh habis awal lagi. Namun harga tiket telah meningkat sebanyak 30% sebagai surcaj minyak. Harga minyak dah turun.. Kenapa surcaj masih dikenakan sebegitu tggi. Kalo naik dalam 20% boleh diterima lagi. Aiyoo, kalo bg student, pyh nak balik umah lagi la lepas ni. Kalo nak balik pun, kna fikir 2-3 kali juga. Dengar criter, ada member yang kena bayar RM100.00 semata-mata nak balik beraya di Kedah dari JB (one way).

Berikut harga tiket bas yang dijual untuk balik raye nanti:










Kuantan ke:
Changloon-->RM64.20
Kuala perlis--> RM62.00
Alor Star --> RM54.00
Butterwoth--> RM54.00
Kuala Lumpur --> RM21.00
Johor Bahru --> RM30.80

1 comment:

candlesky said...

tambahan...

kuantan-kelate : RM 31.50

heeee....